Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев: Григор може да спечели турнира, ако играе така

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира в Индиън Уелс Даниил Медведев се изказа ласкаво за Григор Димитров, който го победи след знаменит обрат на осминафиналите.

„Ако Димитров продължи да играе, както започна при 1:4 във втория сет, той ще спечели турнира. Разбира се, на мен ми попречи и умората, но аз не играх откровено зле. Обаче Григор се издигна на някакво невероятно ниво. Във втората половина на мача той игра по-добре от всеки от моите опоненти на US Open. Ако успее да задържи това равнище, не виждам кой може да го победи“, заяви руснакът след срещата, цитиран от журналиста Мусаб Абид в Туитър.

Медведев изтъкна и други причини за загубата, която го лиши и от теоретически шансове да измести Новак Джокович от първото място в световната ранглиста.

„Първо, не мога да си спомня кога съм губил четири гейма на свой сервис на твърди кортове. Това показва колко са бавни кортовете в Индиън Уелс. Чувството е, че все едно си на клей, което не ми харесва. Второ, контролът на топката. През деня това се получава трудно, аз практически играх без първи сервис. Помолих да поставят мача ни във вечерната сесия, но беше невъзможно. Очевидно това се отрази на резултата“, добави 25-годишният московчанин.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!