Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мездра отлага въвеждането на "Синя зона"

Снимка: Ива Антонова, БНР

В Мездра временно отлагат въвеждането на "Синя зона" за платено паркиране поради увеличените разходи на домакинствата. С цел подобряване на трафика в града се въвежда еднопосочно движение по някои улици.

Предложението, да се спре временно въвеждането на платено паркиране в Мездра, е на кмета Иван Аспарухов. То беше мотивирано с увеличените разходи в семейните бюджети в условията на усложнена епидемична обстановка.

Стартът на "Синята зона" се отлага до осигуряване на допълнителни места за свободно паркиране в града.

За да се намалят конфликтните ситуации в градския трафик и да се даде възможност за престои на автомобилите, ще бъде въведена схема за еднопосочно движение по някои улици. Схемата ще бъде изготвена от общината и полицията.

Засега в нея са включени седем улични отсечки от централната градска част. До края на месеца се приемат предложения от граждани  за въвеждане на еднопосочно движение и на други места в града. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР