Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за българи на бадминтон в Кипър

Христомира Поповска и Илиян Стойнов
Снимка: Архив БФ Бадминтон

Христомира Поповска и Илиян Стойнов се класираха за четвъртфиналите на сингъл и на смесени двойки на международния турнир по бадминтон в Никозия (Кипър). Поповска, която е поставената под номер 1 при жените, победи е Татяна Потапенко от Украйна с 21:23, 21:12, 21:7 за 44 минути. Следващата й съперничка е Александра Оприсан от Англия. 

Петият в схемата при мъжете Стойнов спечели драматично срещу Калъм Смит (Шотландия) с 21:15, 17:21, 21:19 за 57 минути. В спор за място на полуфиналите по-късно днес българинът излиза срещу номер 4 Дмитри Панарин (Казахстан). 
На смесени двойки Поповска и Стойнов, които са водачи в схемата, надделяха над гърците Йоргос Орфеас Цамусиадис и Елени Мутевелиду с 21:10, 21:7 за 20 минути. На четвъртфиналите те ще играят срещу Кусай Алтхавахре и Марах Омар от Йордания. 

Продължават Таня Иванова и Гергана Павлова на двойки жени, които победиха представителките на домакините Ева Катирци и Йоана Писи с 21:15, 21:16 за 32 минути. Следващите им съпернички са номер 3 в схемата Теодора Ламбрианиду и Граматула Сотириу от Гърция. 
На смесени двойки Пейо Бойчинов и Таня Иванова отпаднаха във втория кръг след загуба от вторите поставени Михайло Томич и Анджела Витман (Сърбия) с 10:21, 21:14 за 20 минути. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!