Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В област Ямбол влизат в сила по-строги противоепидемични мерки

Учениците от 5 до 12 клас преминават на ротационен принцип на обучение.
Снимка: Веселина Киричева, архив

От днес в Ямболска област влизат в сила по-строги противоепидемични мерки, тъй като заболеваемостта надхвърли 500 на 100 000 души. Учениците от 5 до 12 клас преминават на ротационен принцип на обучение.

В дистанционна форма на обучение от днес са учениците от 5, 6, 9 и 11 клас. От Регионалната здравна инспекция уточняват, че в електронна среда ще преминат учениците от градовете Ямбол, Елхово, Стралджа и Болярово, докато за тези от селата, остава присъственото обучение.

Детските градини и яслите са отворени, но при строг сутрешен филтър.

Засилени мерки срещу разпространението на Covid-19 ще се прилагат и в търговските обекти, въвежда се еднопосочно движение на пазарите. На последния Медицински съвет беше взето решение и за начина на провеждане на предизборните прояви.

Директорът на РЗИ- Ямбол д-р Радостина Калчева:

„Допускаме да се провеждат срещи с избирателите, но при възможност тези срещи да бъдат на открито, при физическа дистанция, с маски, а при невъзможност, да бъдат на закрито, на не повече от 20 избиратели на такава среща“.

В момента в Ямбол действа ефективно само една Covidзона. Очаква се от тази седмица да се включи и втората, за която е сключен договор със Здравната каса, но поради технически причини, остава затворена.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР