Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЮЗУ премина към дистанционно обучение, някои практики - присъствено

Снимка: swu.bg

Студентите от всички факултети на Югозападния университет „Неофит Рилски“ преминаха в дистанционна форма на обучение. Практическите занятия по някои специалности обаче ще се провеждат присъствено.

Решението за преминаване към дистанционна форма на обучение е взето след анализ на ситуацията и преценка на риска, заяви заместник-ректорът по учебната дейност доц. Ицка Дерижан:

"На първо място трябва да отчитаме факта, че хората, които идват да се обучават, не са от съседния регион, от съседното населено място, както е в училище. Превантивното анализиране на обстоятелствата тук ще бъде решаващо, за да може да се предотврати риска преди да е настъпила тъмночервената зона и тогава вече да е късно за каквито и да е мерки".

Всичките 9 факултета са активирали платформата “Black board” за дистанционно обучение. За някои от специалностите практическите занятия ще се провеждат присъствено:

"В Техническия факултет, във Факултета по изкуствата, във Факултет "Обществено здраве, здравни грижи и спорт".

За чуждестранните студенти и докторанти, които ще останат тук, са осигурени всички необходими условия в общежитията на университета.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР