Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив влезе в тъмночервената зона, опашка за ваксини пред РЗИ

| обновено на 20.10.21 в 16:04
Снимка: Радио Пловдив, Антония Попова

Тази сутрин пред РЗИ Пловдив се изви опашка за поставяне на ваксини срещу Covid-19. Повече от 30 души чакат, за да бъдат имунизирани. 

Те заявиха пред репортер на Радио Пловдив, че са дошли да се ваксинират, за да могат да работят нормално. Припомням, че от утре се въвежда изискването за наличие на зелен сертификат за достъп до всички дейности на закрито. 

От РЗИ увериха, че разполагат със всички видове ваксини и желаещи да получат първа или втора игла няма да бъдат връщани. От днес работи още един кабинет за ваксинация в РЗИ. Организацията е добра и не се чака дълго. 

15 са ваксинационните пунктове в Пловдив и областта, уточни д-р Аргиров, зам.- директор на РЗИ.

Докато хората чакаха за ваксинация пред сградата на РЗИ се проведе малобрн протест на недоволни от мерките . Сред протестиращите имаше активисти на извънпарламентарни партии.

Междувременно от РЗИ съобщиха, че Пловдив е влезл в тъмночервената зона след като заболеваемостта от вируса в цялата област е достигнала 505.55 души на на 100 000 население на 14 дневна база.

За последното денонощие новите случаи са 479. Сред новозаразените са две медицинска сестри. В 14 училища в областта са регистрирани 24 нови положителни случая. 4 нови случая има  и в 3 детски заведения. 

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област към днешна дата са 634,  85 са на интензивно лечение, 59 от тях са интубирани.

Починали са 19 души. При три от тях нама регистрирани придружаващи заболявания.  Всички починали са били без ваксина.

По-обед пред РЗИ недоволни от мерките, изискващи наричие на зелен сертификат за достъп от утре, се събраха на малоброен протест. Сред протестиращите се разпознават активисти на извънпарламентарни партии.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна