Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден черен Covid рекорд в Русия

Дезинфекция в Москва.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През изминалото денонощие в Русия беше отчете най-голям брой починали от COVID19 от началото на епидемията - 1028 души. Навозаразените са повече от 34 000. Днес е насрочено заседание на правителството с участието на президента Владимир Путин, на което се очаква да бъдат обсъдени нови противоепидемични мерки.

На фона на усложнената епидемична обстановка в Русия вицепремиерът Татяна Голикова помоли президента да обяви дните от 30 октомври до 7 ноември за неработни.

Премиерът Михаил Мишустин подкрепи въвеждането на ограничителни мерки, като подчерта, че практиката е доказала тяхната ефективност. Във все повече региони на Русия се изискват QR-кодове при посещение на обществени места.

Още вчера кметът на Москва Сергей Собянин въведе с указ нови ограничения от 25 октомври до 25 февруари. На хората над 60-годишна възраст и на хронично болните се препоръчва да се самоизолират, като им се разрешава да се разхождат и занимават със спорт на чист въздух.

30% от персонала на фирмите трябва да преминат към дистанционна работа, а до първи януари 80 на сто от работещите в сферата на услугите трябва да се ваксинират. Ограниченията не важат за имунизираните и преболедувалите Covid-19 през последната половин година.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени