Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КПКОНПИ глоби бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи заради пари за футболен клуб

Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси по отношение на настоящия и бившия директор на Александровска проф. Борис Богов и проф. Димитър Буланов

Панайот Рейзи
Снимка: БГНЕС

Заради установен конфликт на интереси Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество глоби с 5000 лева бившия кмет на община Созопол Панайот Рейзи.

Проверка е установила, че той е субсидирал със 155 000 лева общински средства Сдружение „Футболен клуб Созопол“, на което е бил председател.

Рейзи трябва да възстанови парите. Решението не е влязло в сила и подлежи на съдебен контрол, уточняват от Комисията, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Нейни проверки не са установили конфликт на интереси по отношение на настоящия и бившия директор на Александровска болница проф. Борис Богов и проф. Димитър Буланов, информират още от Антикорупционната комисия.

Буланов беше проверяван по сигнал, че е сключил консултантски договор със себе си, а Богов - че е имал договор за консултация с Диагностично-консултативния център към Александровска болница.

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров/ Снимка: БГНЕС архив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна