Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокурори от Румъния, Литва и Италия гостуваха в Окръжния съд в Кюстендил

Магистрати от Италия, Литва и Румъния гледаха съдебен процес в Окръжен съд в Кюстендил на тема престъпление по непредпазливост в транспорта
Снимка: Окръжен съд-Кюстендил

Прокурори от Румъния, Литва и Италия гостуваха в Съдебната палата в Кюстендил, те се срещнаха с наказателните съдии от Окръжния съд. Посещението е организирано в рамките на Програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение.

Магистратите от Румъния, Литва и Италия се интересуваха от начина на водене на наказателните дела, от възможността съдията да събира нови доказателства, да задава въпроси или да връща делото на прокурора.

Задаваха и въпроси за съотношението между делата, които завършват с присъди, и тези, при които се стига до споразумение или се провеждат по реда на съкратеното съдебно следствие.

Гостите наблюдаваха дело в Окръжен съд с предмет – причиняване на смърт по непредпазливост в транспорта.

Административният ръководител на Окръжен съд – Кюстендил Пенка Братанова запозна гостите с видовете дела и акцентира и на натовареността на Окръжния съд по дела с искания за условно предсрочно освобождаване от лишени от свобода, изтърпяващи своите наказания в затвора в Бобов дол.

Гостите бяха придружавани от заместник окръжния прокурор Ивайло Илиев, който е сред номинираните и одобрените да започне в Европейската главна прокуратура с ръководител Лаура Кьовеши.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени