Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи освиркаха министъра на образованието

МОН: Денков не е нападан, понесъл е обиди

Протестиращи пред Министерския съвет, където има протест срещу новите Covid ограничения, освиркаха министъра на образованието Николай Денков, който беше съпровождан от полиция.
Снимка: БГНЕС

Един човек е задържан при протеста срещу противоепидемичните мерки в София. Това съобщават от МВР. Към момента не става ясно защо е арестуван протестиращият.

По-рано недоволни отправиха вербални нападки служебния министър на образованието Николай Денков в  подлез в центъра на столицата. Това наложи намесата на полиция.

Същевременно от пресцентъра на МОН съобщиха, че срещу министъра на образованието и науката проф. Николай Денков не е извършено физическо посегателство. Той няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма.

Съобщението е по повод появилите се по-рано информации, че Денков е бил нападнат на излизане от подлеза към президентството. От просветното ведомство уточняват, че на връщане от Министерския съвет в МОН в подлеза между двете сгради , министърът е пресрещнат от активисти на политическа партия, които са препречили пътя му, притиснали са го и са викали обидни фрази.

Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до сградата на образователното министерство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна