Eмисия новини
от 06.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Георги Малчев: Дигиталният бизнес изпитва „глад“ за кадри

Снимка: Катя Василева

Дигиталният бизнес е един от най-динамично развиващите се по време на пандемията. 

Едни от най-бързо възстановилите се бизнеси след кризата са бизнес услугите, каза в студиото на Радио София Георги Малчев – университетски преподавател по дигитален маркетинг и съосновател и управител на една от водещите агенции за интегриран дигитален маркетинг Xplora BG.

Той добави, че в момента дигиталният бизнес изпитва „глад“ за кадри.

„Ако имаш чук и си добър с чука, ти ще виждаш пирони - това е едно от нещата, които се случват. Хора, които са изкарали онлайн курс или някъде са учили, те са видели нещо, което го разбират, но никога не са се занимавали с дигитален маркетинг, например трудно им е да разберат стратегическата част“, каза Малчев.

По думите му е много трудно да разбереш кое е значимо от бизнес гледна точка. 

Как да си продаваш идеите, защото ти можеш да имаш страхотна идея, обаче ако не можеш да я обясниш на собственика или управителя на маркетинг екипа, страхотната ти идея просто ще умре“, даде пример експертът.

Той посъветва хората да се опитат да разберат дадено нещо как работи.

„Защо аз съм клиент на тази компания, защо седях 20 минути на сайта на тази компания. Когато започнат да си изясняват те като потребители защо нещо им е интересно и защо го правят, започват да виждат все повече от тази up stream част маркетинг“, каза Георги Малчев.

По думите му е добре хората, които учат дигитален маркетинг, да имат практически задачи. Дигиталният маркетинг позволява т.нар. популация да е близка до безкрайност, каза Малчев.

Подробности можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Георги Малчев

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.