Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Четири лаборатории за безплатни антигенни тестове в Хасковска област

Снимка: БНР

Четири лаборатории в Хасковска област са определени да извършват безплатни антигенни тестове, като единствено ще се заплаща такса за пробовземане, за която няма определена цена.

30% от медиците в МБАЛ - Хасково са със завършен ваксинационен цикъл.

Болницата има 100 Covid легла, но при необходимост може да се разкрият още 30.

Към момента в МБАЛ в Хасково се лекуват 90 пациенти с Covid-19, но болницата поддържа около 10 свободни легла, обясни директорът доктор Георги Гелов.

"Работата, когато беше "стани да легна" е най трудна не само за болните, а трудна и за нас. Затова винаги имаме на разположение десет процента свободни легла, за да може колегите в спешно отделение, където натиска е най голям , когато почват да пристигат линейките с пациенти, които не могат да дишат, да работят спокойно".

50 процента от медиците в хасковската болница са ваксинирани, но само 30 процента имат завършен ваксинационен цикъл, каза доктор Гелов и коментира.

"Има много от колегите, за съжаление това трябва да се каже, които са лекари, които се занимават с пропаганда на антиваксърство".

От днес има издадена заповед, че в болницата могат да работят само имащи зелен сертификат, а неваксинираните с антигенен тест.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР
/radiobulgaria/history/list ۚRrM5x 0 ]v.p]v.]v.]v.Xv.]v.Традиции-size:1ڟ[foot]v.]v.8^v.p]v.^v./radiobulgaria/traditions/listqSQ.,ժgBP_Lли^v.^v.8_v.8^v.^v./var/www/html/bnr/app/Modules/News/View/Details/partials/gallery_inner.html п\Μeܽ)елP_v.8_v._v.^v._v.35d367308d7b41296ddb6bfd159a4c618dee3112квૐ_"