Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Националната здравна система се срива нон стоп

Д-р Георги Миндов: Заложници сме на хора, които цяло лято можеха да си вземат сертификатите и да си ги сложат в рамка

В принудителен локдаун сме и ще страдат тежко болни хора

д-р Георги Миндов
Снимка: ФБ/ еорги Теодоров Миндов(Георги Теодоров Миндов) www.dr-mindov.com

"Националната здравно-инфорамационна система е срината и в този момент.  В локдаун сме, може да се касае и за хакерска атака.

Нито могат да се издават зелени сертификати, нито могат да се издават протоколи за хронично болни пациенти, нито животопъддържащи лекарства, нито могат да се ваксинират хора", каза пред БНР д-р Георги Миндов - председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

"В принудителен локдаун сме и ще страдат тежко болни хора, затова, че някои от другите не си извадиха цяло лято тези сертификати. Можеха да си ги вземат, да си ги сложат в рамка, да си ги таутират, ако искат.

Системата не работи заради този наплив при нас сега, за да им издаваме този документ.

При нас безплатно могат да си получат обаче сертификата само хората, които при мен са ваксинирани, а не в някой от центровете. Така че хората си търсят сертификата от съответния център.

Но част от хората не са си запомнили кодовете, когато са си правили ваксината в някой от центровете, не са си извадили документа тогава. И сега идват при мен да им направя административна услуга, но и как да го правя, след като не е определена и цена за това, освен тома аз имам и болни. Не мога да им върша административна услуга при такова натоварване.

Но това е в ущърб на всички болни хора, които ме чакат за преглед, още повече, че това бутане по опашките сега противоречи на всички противоепидемични мерки!

Призовавам всички да се спрат и да си останат по местата. Защото бройката на заразените ще расте, ако така се продължава", заяви още БНР д-р Миндов.

Още по темата в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР