Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Веселина Седларска: Гладните сърца търсят любов

Веселина Седларска
Снимка: Личен архив

Весели и тъжни разкази изпълват новата книга на Веселина Седларска „Гладни сърца“. Историите са истински, случили се с реални хора, с „истински, гладуващи сърца, търсещи смисъл, топлина и завършеност“. А вдъхновител за книгата е един разговор в болнична стая.

Авторът вплита в своите разкази тънките, пъстри нишки на смисъла, за който са гладни човешките сърца и който всеки намира на различно място

И рисува пъстър калейдоскоп от съдби, от животи и светове, всеки от които истински, но нито един – тривиален.

Така рисунките и часовете за някои хора се превръщат в убежища. Буквите и имената придобиват вълшебни сили, а късметът може да се подарява. Животът е пълен с истории, които изкривяват времето и пространството и ги превръщат в нещо друго – не във физични, а в човешки величини.

„Най-голямата сила на историите е, че са се случили. Огромната ми амбиция беше разказите да са написани на хубав български език... Гладните сърца са интересни. Сърцата, които гладуват за много неща, не си дават сметка, че всъщност гладуват само за любов“, допълни журналистката в предаването „12+3“. 

Интервюто с Веселина Седларска можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени

Подкасти от БНР