Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12-ата Вечер на добродетелите - в подкрепа на поне 2500 деца и семейства

Снимка: detebg.org

Фондация „За нашите деца“ (ФНД) ще проведе 12-ото издание на най-голямото си благотворително събитие за годината – „Вечер на добродетелите 2021“ на 25 октомври (понеделник) от 19:30 ч. в Sofia Event Center в един от големите столични молове.

Събитието ще се състои присъствено, въпреки въведените по-строги противоепидемични изисквания за обществени мероприятия, уточни в студиото на Радио София Добрина Кисова, експерт към ФНД

„Целта е да наберем средства, с които през 2022 г. да подкрепим поне 2500 деца в ранна възраст и техните семейства.“

Специалисти ще могат да окажат психологическа, социална, логопедична и рехабилитационна помощ и да отговорят адекватно и навременно на потребностите на децата и родителите, за да преодолеят трудностите, с които се сблъскват.

Фондацията има в София и Пловдив два комплекса си за ранно детско развитие, допълни Кисова. В тях се настаняват деца със специфични потребности или в риск, както и семейства в конфликт. Там работят над 70 специалисти – психолози, социални работници, фамилни терапевти и други.

„Стремим се да не поставяме граници на това да правиш добро. Всеки човек, който припознава каузата ни като своя, е добре дошъл при нас – да стане дарител“, посочи още Кисова.

С нея разговарят Данаил Конов и Луиза Лазарова.
Чуйте.

Водещи на „Вечер на добродетелите 2021“ ще бъдат любимият български актьор Юлиян Вергов и неговата дъщеря Алина, а в програмата ще се включат Орлин Павлов, Крисия, звездата от „България търси талант” Евгения Кринчева и вокална формация „Нуша“. По традиция Вечерта включва и благотворителен търг с ценни предмети на изкуството и преживявания с висока емоционална стойност, дарени от благодетели и съмишленици на каузата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна