Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузията на Лукаку не е толкова сериозна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ромелу Лукаку може да се завърне по-скоро от очакваното за Челси, след като получи травма на глезена при успеха над Малмьо в Шампионската лига, заяви агентът му Федерико Пасторело.

Мениджърът на „сините“ Томас Тухел потвърди след срещата с шведите, спечелена с 4:0 на „Стамфорд Бридж“, че белгийският национал и Тимо Вернер са с травми и ще отсъстват „известно време“ от терените. Лукаку бе заменен от Кай Хаверц, след като изкълчи глезена си при единоборство с Ласе Нилсен от Малмьо, което доведе до дузпата за втория гол, реализирана от Жоржиньо в 21-та минута. Лукаку има четири гола в 11 мача след завръщането си в западен Лондон.

„Първоначално бях много разтревожен, защото Ромелу е играч, който наистина иска да играе и фактът, че остана да лежи на терена толкова дълго след дузпата, не изглеждаше добре за мен, защото той е футболист, който незабавно се изправя на крака. Фактът, че беше на земята в продължение на четири минути, бях с Петър Чех и му казах, че докато наблюдавах двубоя и инцидента, се уплаших за него, защото той никога не остава по този начин на тревата без причина. Когато се изправи, помислих, че не е добър знак, и сега изчакваме изследванията, така че да узнаем повече за степента на контузията. Но ако видите изображенията и видеото от травмата, позицията на глезена наистина е под тежестта на тялото, но той е силно момче и има огромно желание да играе във всеки мач, така че ще се завърне скоро и по-силен, сигурен съм“.

„Той първоначално беше много тъжен вчера, но всички виждаха, че играе добър двубой и съм 100% сигурен, че щеше да вкара още голове, ако бе останал на терена. Той бе под пара, но е много концентриран и ще бъде фокусиран върху това да се възстанови възможно най-скоро. Ромелу е с физиотерапевта си у дома, така че работи усилено всяка вечер, дори и преди да си легне, така че ако има време за завръщане, ще бъде по-скоро от планираното“, сподели представителят на Лукаку Федерико Пасторело за Sky Sports.

Лукаку и Вернер ще пропуснат сгъстен цикъл от срещи за Челси в следващите няколко седмици, като съставът на Тухел ще изиграе пет мача в рамките на 15 дни, започвайки с домакинството на Норич на „Стамфорд Бридж“ в събота.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна