Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на столичния кв. „Враждебна“ излязоха на протест заради боклук

| обновено на 22.10.21 в 11:02
Депото край Враждебна
Снимка: Мартин Стоянов

Жители на столичния квартал „Враждебна“ излязоха на пореден протест срещу липсата на реакция от страна на институциите заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в депото за сторителни материали край квартала.

„Нагоре от кота нула 15 метра камара с боклуци, това са стотици хиляди тона боклук. Ние това нещо вече няма да го търпим, защото тоя протест не е от лятото, тука говорим за години назад протестни действия.

Мартин Стоянов

Това е депо за строителни материали, а тук се изхвърлят пластмаса, найлон, опаковки, ПВС - плоскости с вредни лепила , автомобилни гуми, изолационни материали и други вносни отпадъци, които изискват специални площадки за временно съхрание и обработка след това.

А те се изхврлят тук и се заравят с тежка верижна техника и после покривани с пръст...това не отговаря на никакви екологични норми ", каза пред БНР Мартин Стоянов от Инициативния комитет във „Враждебна“ и обясни:

"По проекта, който ние сме го чели, сме го изискали и са ни го дали, трябваше да има десетки хиляди дървета засадени и езера, атракциони и т.н. Не само че не се случва, явно рекултивацията те я възприемат като затрупване на отпадъци, пластмаси и всякакви други с пръст.

Ние ще протестираме, докато това нещо не се изчисти“, заяви още Стоянов от инициативния комитет.


Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна