Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как работят хотелите в Банско със зелените сертификати

Малин Бистрин: Силно сме разтревожени за бъдещия зимен сезон

Рестриктивните мерки говорят само едно за бранша - агония

Снимка: БГНЕС

Туристическият бизнес отново е в шок, а неизвестността  в преди зимния сезон накара хотелиерите да предпочетат едномесечен локдаун преди началото му. 

За масови откази на групови и събитийни  резервации алармираха собственици на хотели, след влизането на новите ограничителни мерки на здравното министерство със зелените сертификати.

За първи път от бранша призоваха хората да се ваксинират осъзнато, а не чрез рестриктивни мерки, с аргумента, че вече има тенденция към спад в интереса на чуждите туристи към  България като зимна дестинация, заради ниските нива на  ваксиниране.

"Възмутени сме как от днес за утре се променят регулации и сме силно разтревожени за бъдещия зимен сезон", каза пред БНР Малин Бистрин,  заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация/БХРА/ след спешното заседание на организацията в Сандански.

"След проведеното заседение ние сме силно загрижени не за зелените сертификати, защото ние искаме да работим в сигурна среда и за нашия персонал, но и за гостите на хотелите. Но сега започнаха откаците от груповите събития. Даже някои говорят сега за един период на локдаун, защото част от хората ми сега ще напуснат. Ако сме в локдаун, поне ще ни изплащат помощите .

Защото рестриктивните мерки говорят само едно за бранша - агония", заяви още Малин Бистрин.

По думите му е нужна добра информационна кампания за ваксините, като обаче и другите браншове да дадат пример, че ще се ваксинират, ще ваксинират служителите си, за да се запази като цяло икономиката на страната ни.

Още по темата в звукови файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени