Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпреки бонуса от 5 дни отпуск едва 15% от служителите на община Сапарева баня са ваксинирани

Снимка: Кирил Фалин

Въпреки бонуса от 5 дни допълнителен отпуск, влязъл в сила от началото на епидемията, служителите на общината в Сапарева баня не са се ваксинирали. Имунизирани са само около 15 на сто от тях, каза за БНР кметът на курортния град Калин Гелев.

След въведения задължителен зелен сертификат обаче и в Сапарева баня все повече се имунизират срещу заразата.

От 130 души, работещи в администрацията и в помощните звена, ваксинирани са само 20. Какво е обяснението на кмета Калин Гелев:

„Защото повече вярваме на Фейсбук, отколкото на специалистите. От повсеместно наблюдение, поне лично мое, при младите хора, а за всеобщо учудване и възрастните хора отричат ваксинацията, не знам на какво“.

Въведеният задължителен зелен сертификат за ваксиниране създава проблем пред собствениците и персонала на над 120-те къщи за гости и хотелите в курорта.

„Няма затворени, по-големите собственици на хотелите и на къщите за гости, вчера говорихме, предлагат антигенни тестове, взели са бързи тестове и за персонала, евентуално и за клиенти. Но наблюдава се така стъписване, паника не можем да го кажем, но предвид заповедта, която беше спусната с тези зелени сертификати… Защо първо създаваме паника, а после… къде са специалистите да кажат“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени