Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обществена поръчка за водопроводната мрежа в село Ярджиловци

Снимка: БГНЕС

Община Перник обяви обществена поръчка за доизграждане на водопроводната мрежа в село Ярджиловци.
Населеното място е сред най-големите в региона. Част от жителите му ползват вода от язовир „Студена”, а останалата част продължават да бъдат на собствени водоизточници. 
Строителството на водопроводната мрежа в Ярджиловци бе разделено на два етапа. По време на първия са изградени 14 960 м. вътрешна водопроводна мрежа и довеждащ водопровод. Вторият етап предвижда водоснабдяване от язовир „Студена" на 7 улици в Божилова махала и изграждане на напорен водоем с обем 500 куб. м., който ще регулира водоснабдяването на Ярджиловци и ще осигурява нужния противопожарен резерв.
Предвидените средства в размер на 600 000 лева няма да бъдат достатъчни за централно водоснабдяване и на Кръстина махала, но се търсят варианти още през този мандат и живеещите в тази част на селото около 300 души да пият вода от язовир „Студена”, каза кметът Росица Лазарова. Сега живеещите там се водоснабдяват от местен каптаж, който се поддържа от ВиК – Перник.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР