Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Слаб улов в мрежите на рибарите в Ченгене скелеСлаб улов за рибарите от Ченгене скеле тази есен. В мрежите им се лови чернокоп, но в малки количества, по 2 - 3 килограма на ден.  

"Сафридът си замина, почнахме да ловим чернокопа, но не е като едно време. Преди години хващахме в пъти повече. Сега не е нормален, хубав чернокопът, все още е малък. Имаше и лефер, хванал го само на мрежите, на чепаре няма. Аз съм 37 години тука рибар, преди имаше много риба, а сега от година на година става по лошо. Нямам вяра вече, че нещата ще се оправят. Замърсяването на морето е причината!", каза  Енчо Енчев.   

"Слаб е риболова при нас тази есен", коментира и Димитър Янчев, председател на  сдружение “Морски сговор“. Според него за това е повлияло лошото време в началото на сезона:

"Слезе такъв циклон на два пъти беше много бурно морето, а нашите лодки не могат да излизат при високи вълни и за това леко се разминаваме със сезона. Сега очакваме да дойде паламуда, ако духне лодос, както рибарите му казват "деври" да направи рибата, но св. Николай ще каже!"   

Надеждата на рибарите от Ченгене скеле е със застудяването на времето  да имат по добър улов в мрежите.  


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР