Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичките ни заминаха за СП в Япония

Ансамбъл - Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Симона Дянкова
Снимка: БФХГ - Анна Недкова

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика , както и индивидуалните ни състезателки Боряна Калейн и Татяна Воложанина  заминаха тази вечер за световното първенство в Япония.

И този път отбора спази традицията да тръгне заедно от залата в Националната база "Раковски". Момичетата бяха изпратени по традиция  с думите "На добър час, момичета! Обичаме ви и вярваме във вас!", а директорът на националните отбори Деспа Кателиева им лисва вода пред отбора, за да им върви по вода цялото състезание.


Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска  в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова обещаха, че  ще дадат всичко, което могат, за да спечелят и абсолютната световна титла в последното състезание в своята блестяща кариера. .

Целта пред Боряна Калейн са  медалите в индивидуалната надпревара, а Татяна Воложанина прави дебют в шампионат на планетата.


Като треньори с момичетата пътуват Весела Димитрова, Михаела Маевска, както и личните наставници  на Боряна и Татяна - Марияна Памукова и Силвия Стойнева.

Като съдийки от България заминаха Филипа Филипова и Даниела Велчева. Водач на делегацията е Росина Атанасова - генерален секретар на БФХГ и вицепрезидента на централата Невяна Владинова, която е номинирана от БФХГ за кандидат за член на Комисията на спортистите към Международната федерация по гимнастика. Гласуването по нейната кандидатура ще се проведе по време на световното първенство, като право на глас имат всички държави участващи на Световното първенство. Гласуват само гимнастички, като всяка държава има право на 1 глас.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени