Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След уважена контестация: Радослав Росенов също е европейски шампион

Снимка: БФ Бокс

Радослав Росенов също стана европейски шампион на първенството по бокс за младежи на Стария континент в Будва, Черна гора. Първоначално българинът трябваше да се примири със сребърния медал в категория до 60 кг., след като съдиите му отсъдиха загуба във финала срещу руснака Алексей Шендрик. 

Веднага след решението на реферите Росенов се хвана за главата, коленичил на ринга, тъй като сам усещаше, че е бил по-добрият боксьор. От българската делегация подадоха контестация, която в последствие бе уважена и така Радослав Росенов взе златото. 

“Росенов се окичи с титлата, след като първоначално съдиите го ощетиха в мача с Алексей Шендрик. Резултатът от двубоя бе в полза на руснака, но от родния щаб подадоха контестация, която бе уважена и обърна развоя на събитията. Очаквайте утре повече подробности около развоя на събитията”, обявиха от федерацията ни по бокс. 

Така България приключи деня с две титли, след като в категория 75 кг. Уилиам Чолов надигра на финала руснака Аким Павлюков. На първенството в Будва спечелихме и два бронзови медала Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени