Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бързоразвалящите се продукти по училищните схеми „Плод и мляко“ могат да се дарят

Снимка: Ани Петрова

Бързоразвалящите се продукти, предназначени за училищните схеми „Плод и мляко“, могат да се дарят на Българския червен кръст или на Хранителната банка. От Държавен фонд „Земеделие“ уверяват , че доставчиците няма да търпят финансови загуби и ще получат плащанията си по схемите.

Заради онлайн обучението, към което преминаха част от учениците, доставките от плодове, зеленчуци и месни продукти не могат да стигнат до тях. За да не се развалят, министърът на земеделието е издал заповед, с която допуска даряването им на Червения кръст или хранителната банка.

Дарените продукти трябва да бъдат отчетени в заявките за плащане, които одобрени доставчици подават към фонд „Земеделие“ като към заявката за плащане се прилага документ, доказващ, че продуктите са закупени или произведени с цел доставка по график преди първия ден на въвеждането на забраната за обучение в училище.

Заявителят трябва да посочи къде точно е дарил продуктите, а количествата им трябва да отговарят на броя договорени доставки за учениците.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени