Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малоброен протест в Бургас срещу зеления сертификат

Близо 30 души се събраха пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Бургас в знак на протест срещу зелените сертификати. Хората излизат за пети пореден път заради новите мерки. Те се заканиха, че ще са на улицата всеки ден до отмяната им.

Протестиращите демонстрираха позицията си с плакати с надпис „Ваксината е право на избор, а не условие за работа". Неделният ден събра по-малко участници и за разлика от предишните дни нямаше блокиране на кръстовища и шествие по улиците на града. Въпреки това хората са категорични в исканията си:

"Трябва да спре това деление на ваксинирани и неваксинирани. Който иска да се ваксинира и се чувства притеснен, нека да се ваксинира, нека си носи маска, а който не иска да се ваксинира това си е негов избор, нали съответно и той си носи последствията.

Просто ограничават нашите човешки права. По конституция, все още тази конституция, която е на България запазва и нашите права. Против ваксината съм, против маските съм, против всичко, което е измислено от две години насам.

Вчера бяхме във ваксинационния пункт и се оказа, че Пфайзер е с изтекъл срок, от септември е изтекъл, а искат да го слагат на хората. Ние искаме всичко това да спре, това безумие да спре".

Протестиращите се заканиха, че от понеделник отново ще има по-голяма масовост и демонстрации против новите мерки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени