Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменени голове, червен картон и запалянко на терена на Марсилия - ПСЖ

Килиан Мбапе прави пореден пропуск срещу Олимпик Марсилия на стадион "Велодром" в Марсилия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Олимпик (Марсилия) и ПСЖ завършиха 0:0 в дербито на "Велодром". В срещата от 11-ия кръг на Лига 1 във Франция паднаха две попадения - по едно в двете врати, но бяха отменени след намесата на ВАР. 

Домакините пък играха с човек повече над половин час след червен картон на Ашраф Хакими, но не успяха да спечелят. 

След четвърт час ПСЖ вкара. Неймар отправи неточен удар, но сънародникът му Луан Перес засече топката в собствената си врата. Ситуацията беше прегледана с ВАР и попадението бе отменено заради засада. 
Пет минути по-късно Марсилия отбеляза гол, който също бе отменен. Аркадиуш Милик получи топката в наказателното поле и вкара. ВАР отново се намеси и стана ясно, че авторът на попадението е бил в положение на засада. 

Последва добър опит на Лионел Меси, който обаче бе отразен от Пау Лопес. В края на първата част отново аржентинската суперзвезда бе най-близо до попадение, но стреля на сантиметри от лявата греда. 
В 57-ата минута Ашраф Хакими влезе грубо в краката на противник и след намесата на ВАР получи директен червен картон, оставяйки ПСЖ с човек по-малко. 
В 73-ата минута на терена нахлу фен, който достигна до Меси, което наложи прекъсването на играта, докато стюардите го изведат.

Четвърт час преди края удар на Ченгиз Юндер беше блокиран от защитник. В 80-ата минута Килиан Мбапе се измъкна зад защитата на Марсилия, но с чист шпагат противник успя да избие топката от краката му. Гостите претендираха за нарушение и дузпа, но съдията остана безмълвен. 

За ПСЖ това е първо равенство за сезона в Лига 1 и тимът на Маурисио Почетино е с 28 точки на първата позиция. Втори е Ланс с 21, а воденият от Хорхе Сампаоли Олимпик (Марсилия) е четвърти с 18 точки и мач по-малко.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!