Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на новозаразените в Балчишко, увеличават леглата за Covid болни

Снимка: БГНЕС

Продължава да расте броят на заболелите от Covid-19 в община Балчик. По данни на регистъра положителните за коронавирус към 25 октомври са общо 140 души, от тях 12 са в болница. В последната седмица са вписани три смъртни случая, новоинфектираните са 64-ма.

Със заповед на директора на РЗИ Добрич се увеличава броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в областта. В МБАЛ Балчик са осигурени 12 легла за Covid пациенти, 4 са леглата в Държавна психиатрична болница - Карвуна. В документа още е разпоредено задължително по две легла за изолация да има в лечебните заведения за специализирана болнична помощ за рехабилитация в областта – в СБР „Тузлата“ и СБР „Медика Албена“ в община Балчик.

По последни данни на Областния координационен щаб по здравеопазване (към 23.10) в Covid сектора на МБАЛ - Балчик има едно свободно легло, 11 са заети, в ДПБ Карвуна - 2 заети (2 свободни).

За пореден път от Регионалната здравна инспекция призовават за спазване на противоепидемичните мерки поради растящия брой заболели и натиска върху болничните заведения.

Подробности чуйте в звуковия файл:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени