Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо треньорско уволнение в Германия за сезона

Марк Ван Бомел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първото уволнение в Бундеслигата от началото на сезона е факт. Марк ван Бомел беше освободен от треньорския пост на Волфсбург. Това стана факт след загубата с 0:2 от Фрайбург в мач от деветия кръг на германския елитен шампионат.

„Изненадан съм и разочарован от решението на клубното ръководство, тъй като бях сигурен, че скоро ще се върнем на правилния път“, обяви 44-годишният нидерландец.

Само преди 115 дни Ван Бомел наследи Оливер Гласнер начело на „вълците“. Под негово ръководство Волфсбург отпадна в първия кръг на купата на Германия от четвъртодивизионния Мюнстер, но направи силен старт в шампионата.

„Зелените“ спечелиха първите си четири мача от сезона и в тях допуснаха само един гол. След това беше записано равенство и последваха четири поредни загуби. Освен това „вълците“ са последни в групата си в Шампионската лига с актив от една точка и голова разлика 3:11.

Временно начело на Волфсбург застава досегашният помощник-треньор Михаел Фронтцек. Като основни кандидати за поста се считат Флориан Кофелд (за последно във Вердер), Един Терзич (технически директор на Борусия Дортмунд) и Доменико Тедеско (за последно начело на Спартак Москва).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна