Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променящото се лице на българската наука

2
Петър Теодосиев
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Обикновено, когато интервюират голям български учен, медиите неизменно питат „Защо решихте да се занимавате с наука в България?“

А ако се зачетете в списание „Българска наука“, ще видите разнообразните причини и мотиви на различни специалисти зад подобно решение.
Може дори да ви споходи слаб оптимизъм, че в едно обозримо бъдеще въпросът „Защо останахте в България“ ще отпадне и ще бъде също толкова естествено наука да се прави у нас така, както и навсякъде по света.

Петър Теодосиев, главен редактор и движеща сила зад „Българска наука“, разказва за силните страни на правенето на наука у нас, за срещите с интересни учени от различни поколения и за добрите новини, свързани с развитието на научното предприемачество.

Списание „Българска наука“ излиза всеки месец и се разпространява безплатно в интернет, защото знанието трябва да е достъпно за всички. А в изданието ще откриете различни интригуващи статии, филми, интервюта и теми, свързани не само със света на науката и технологиите, но и на културата, историята и археологията.

Чуйте повече за списанието от Петър Теодосиев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна