Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блумбърг: Компанията за коли под наем Hertz е поръчала от Tesla 100 хил. електромобила

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голямата компания за коли под наем Hertz е поръчала 100 000 автомобила от Tesla с доставка до края на 2022 г., като част от целта си да предложи най-големия парк за електромобили под наем в Северна Америка, съобщава в понеделник агенция Блумбърг, цитирайки лица, запознати с въпроса.

Това е най-голямата покупка за електрически превозни средства, направена някога, и представлява около 4,2 милиарда долара приходи за технологичната компания Tesla, съобщава още финансовата агенция.

От Hertz са посочили, че "първоначалната" поръчка от общо 100 000 електромобили на Tesla ще бъде направена до края на 2022 г. Компанията за коли под наем също така е заявила, че ще инвестира в своите глобални операции в нова инфраструктура за зареждане на електромобили.

На този етап от Hertz и Tesla не коментират информацията на Блумбърг.

Агенция Ройтерс напомня, че през май 2020 г. Hertz подаде молба за защита от фалит, след като търсенето на автомобили под наем спадна рязко по време на разгара на коронавирусната пандемия и разговорите с кредиторите на компанията не успяха да осигурят дългово облекчение и разсрочка.

В последствие Hertz беше спасена от група инвеститори, включително Knighthead Capital Management, Certares Opportunities и Apollo Capital Management.

След информацията на Блумбърг акциите на Tesla поскъпват с над 4% към 948,90 долара за акция на извънборсовата търговия на Уолстрийт, което предполага, че при старта на днешната американска търговия акциите на Tesla могат да достигнат нов рекорден ценови връх.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна