Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе „Ферма за калинки“ – нов роман на Христина Панджаридис

Снимка: Ecrier.bg

„Ферма за калинки“ доказва за пореден път таланта и изкусното майсторство на авторката в описанието на пъстрия живот, който живеем, и на хората, които срещаме и ни променят или ние променяме тях. Живеем, преживяваме и помним. С любов. С тъга. Може умишлено да забравяме или крием неволи и премеждия. Но пазим паметта на онези, които са били част от нашето битие. Които са ни обичали и които сме обичали“ –отбелязват издателите на тази книга.

Христина Панджаридис кани да прочетем новия ѝ роман, написан с фин психологизъм и познаване на човешките страсти. Героите ѝ са плътни и живи, обичат и се гневят, страдат и плачат, радват се и се смеят.

И в предишната си книга „Оплети и разплитай“ – роман за мъдростта, страховете и силата на обичта, авторката се вълнува от човешките съдби и мечтае за доброто.

Писателката, която живее и твори във Франция, е родена в гр. Елин Пелин. Завършила е факултета по журналистика и масови комуникации към СУ „Св. Климент Охридски“. Пише разкази, рецензии, води собствен блог „Книголюбие“. Тя e обичан и търсен автор на романите „Ничия“ и „Някъде другаде“, на „Часовникът, който върви назад“, „Оплети и разплитай“ и на две стихосбирки – „В търсене на метафора“ и „Тялото изгорено, духът наказан“.

Чуйте разговора в „Артефир“ с Христина Панджаридис за най-новата ѝ книга „Ферма за калинки“, издадена с подкрепата на Министерството на културата.

Снимки: Ecrier.bg
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна