Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Гроздева: Искам да отворя нова страница в живота си и тя да няма нищо общо със стрелбата

Председателят на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева смята да се оттегли от поста. Това обяви самата тя в специално интервю за БНР и предаването "На финала".

„Състезанията изобщо не ми липсват. След олимпиадата в Токио мислех тотално да се откъсна от спорта, но….все още съм председател на федерацията. Там предстоят много промени. В момента търсим достоен заместник. Търсим човек, който да помага, да бъде мениджър. Ако не намирим, може и да остана, но аз не искам…. Искам да отворя нова страница в живота си и тя да няма нищо общо със стрелбата и със спорта. Сега ми е много хубаво, много ми е спокойно. Ежедневието ми протича по различен начин“, сподели голямата ни спортистка.

Двукратната ни олимпийска шампионка преди дни бе избрана за член на Европейската конфедерация по стрелба. по този повод тя коментира:

"Преди олимпийските игри ми генералният секретар тогава, сега президент вече, Александър Ратнер ми предложи да издигне моята кандидатура. Приех, защото сметнах, че мога да съм полезна. Аз самата нямах идея да се кандидатирам, тъй както казах обмислях идеята да се оттегля от спорта изобщо. Но, съдбата ме върна отново в играта. Доверието което ми оказаха на конгреса, за мен е голяма чест. Избираха ме единодушно. Всички много се радваха и ме поздравяваха. Малко се притеснявам да навляза в това ново поприще. Моята задача сега ще е да осъществявам връзката между Съюза и  атлетите. Предстоят доста промени в правилата и аз ще трябва да съм гласана състезателите. Ще оповестявам техните проблеми и ще помагам за тяхното разрешаване“, сподели Гроздева.

Цялото интервю на Петър Ненов с Мария Гроздева можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени