Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест пробни машини за гласуване ще бъдат осигурени за област Сливен

Снимка: БГНЕС

Област Сливен ще получи шест пробни машини за гласуване. Това стана ясно след работна среща при областния управител Минчо Афузов с ръководителите на Районната избирателна комсия, „Информационно обслужване" и „Охранителна полиция", на която бе обсъдена създадената до момента организация за провеждането на изборите за президент и Народно събрание. 

Машините  ще бъдат доставени до дни. Броят им е увеличен двойно в сравнение с предходни избори.  Това ще позволи не само жителите на Сливен и общината, но и желаещите от останалите три общини – Нова Загора, Твърдица и Котел, да се обучат как се работи с устройството за двата вида избори на 14 ноември. Демо машина ще има отново и в сградата на областната администрация. Обучители ще бъдат представители на РИК.

В момента се извършват охранителните обследвания на помещенията за СИК, уточнява се графикът за транспортиране на машините за гласуване и др. От ОД на МВР са в готовност за обезпечаване на секциите, за да бъде гарантирано спокойното протичане на изборния ден и достъпа на всеки избирател до тях.

„Основната ни задача е заедно с институциите е да създадем условия за демократичен и честен вот“, каза областният управител Минчо Афузов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна