Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Тодоров представи пред СЕМ концепция за БНР под мотото "Продължаваме напред"

Приключи изслушването на кандидатите за генерален директор на Националното радио

| обновено на 26.10.21 в 12:01
Иво Тодоров
Снимка: програма "Христо Ботев"

В Съвета за електронни медии приключиха изслушванията на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио. Днес концепцията си за управление и развитие на общественото радио представи и третият кандидат - Иво Тодоров.

Вчера минаха изслушванията на другите двама кандидати Милен Митев и Митко Димитров.

       

„Продължаваме напред“ е мотото на концепцията, която представи Иво Тодоров пред СЕМ.

По думите му голямо предизвикателство е демографската криза и затова сред акцентите на концепцията му е привличането на млада аудитория със специални апликации на мобилните устройства. 

„Младите хора слушат радио, но трябва да разберат, че програмите на Българското национално радио съществуват и са интересни за тях. Има голям ресурс в областта на детските и младежките програми, на архива, който има БНР. И аз последните години си мисля за възможностите за създаване на специални апликации, които да позволят например, понеже децата от 1-2 години са с таблети, деца в детските градини да могат да чуят приказка, прочетена от известен наш автор, благодарение на такава апликация, учениците в началните класове да могат да чуят автора, за когото те учат в часовете по литература и български език“, каза той.

Сред другите предложения на Тодоров е засилване на сътрудничеството между регионалните и двете национални програми „Хоризонт“ и „Христо Ботев“, обмен на съдържание, създаването на информационен хъб на БНР, откъдето всяка програма да ползва материали след предварителна координация.

"През годините съм си мислел защо е необходимо например, когато дойде Райна Кабаиванска или Мария Бакалова в София, шест програми да правят интервюта с тях. Според мен може да се създаде един информационен хъб на Българското национално радио, където след предварителна координация и стиковане, получаване на въпроси от всички, които се интересуват, един човек взема това интервю, поставя го в този хъб и всяка програма го използва в съответствие с нейните необходимости“, заяви Иво Тодоров.

Той се обяви за обединяване в един закон на БНР, БНТ и БТА и за уеднаквяване на процедурата по избора на генерални директори на трите медии.

Изборът на новия генерален директор ще бъде утре, 27 октомври.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна