Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Крис Шарков за премиерния спектакъл „Мяра за мяра” в Ловеч

Снимка: @dramatheatrelovech

С най-новия си спектакъл „Мяра за мяра“ ще посрещне публиката си тази вечер Драматичният театър в Ловеч. Постановката по пиесата на Уилям Шекспир е на Крис Шарков.

Премиерата на спектакъла се състоя на 7 октомври и с нея беше открит фестивалът „Младите в театъра”, който тази година отбеляза 12-ото си издание. Така творчеството на големия английски драматург се завръща на ловешка сцена след 30-годишно отсъствие.

„Аз много харесвам тази пиеса на Шекспир, тя е от така наречените „проблемни пиеси”, те са няколко, в които жанрът не е толкова определен – той варира между трагедията и комедията. По-скоро те са казусни пиеси, в такъв смисъл проблемни. Дори в тях се предчувства по някакъв начин драматургията на Брехт, тоест те са пиеси със сложни казуси. И такава е „Мяра за мяра”. Разбира се, всичко това е под един много основен игрови ключ. Обичам драматургия, която поставя на някакво изпитание морала, и това го има в „Мяра за мяра”, разказа в „Артефир” режисьорът Крис Шарков.

За представлението на 26 октомври, във връзка с новите противоепидемични изисквания, Драматичният театър в Ловеч подарява на зрителите напълно безплатен антигенен тест – той може да бъде направен във фоайето на театъра, където ще има мобилна лаборатория. Пунктът ще работи от 17.30 часа на 26 октомври, преди началото на представлението, а резултатът от теста ще важи 48 часа и ще служи като валиден „зелен” сертификат в рамките на това време. 

Спектакълът „Мяра за мяра” ще гостува в София на 19 ноември на сцената на театър „Азарян”.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени