Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ирина Гайтаневска: Разполагаме с ваксината на AstraZeneca

През последните няколко дни е засилен интереса от хора, които не са се ваксинирали

Снимка: БГНЕС

Слушателят на програма "Хоризонт" на БНР Ганчо Ганчев твърди, че във ваксинационните центрове в София няма ваксина на фирмата на AstraZeneca. Но в ефира на предаването "Хоризонт до обед" Ирина Гайтаневска, директор на дирекция  Надзор на заразните болести в РЗИ София опроверга това твърдение:

"Това, че няма ваксината на AstraZeneca на територията на град Софи не е вярно. Интересът към нея е доста по-малък, отколкото в началото и поради тази причина имунизационните пунктове не се презапасяват с нея. Мога да уверя всички ваши слушатели, че ние разполагаме с ваксината на AstraZeneca и когато има интерес към нея в даден имунизационен пункт, те правят заявка към нас и я получават“, каза за БНР Ирина Гайтаневска.

По думите ѝ през последните няколко дни се наблюдава повишен интерес от страна на населението в София за имунизация:

"Разбираемо е човек, който си е поставил ваксината да разбере, че няма нищо страшно, нищо опасно и че е ваксина като всяка друга и да няма никакви съмнения и притеснения към поставяне на бустерна доза. Истината е, че през последните няколко дни е засилен интереса от хора, които не са се ваксинирали", допълни в предаването "Хоризонт до обед" Ирина Гайтаневска.


Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна