Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурсът за млад театрален режисьор „Слави Шкаров 2021” се отлага за догодина

Снимка: @nagradaslavishkarov

Националният конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров” трябваше да бъде открит тази вечер (27 октомври) в Русе, но се отлага за пролетта на 2022 година, съобщиха организаторите от Драматичния театър „Сава Огнянов”.

„Отлагането не зависи от нас толкова, колкото от участниците. Екипите на два от спектаклите, които трябваше да гостуват, отказаха да дойдат, защото не могат да се справят за кратко време с новите изисквания и няма как да дойдат и да играят извън правилата в Русе”, разказа в „Артефир” режисьорът Орлин Дяков, директор на Русенския театър.

Конкурсът в подкрепа на младите таланти се провежда в памет на един от най-талантливите ни режисьори на ХХ век, творил на русенска сцена повече от 20 години.

Във финалния кръг на четвъртото издание от 27 до 29 октомври в Русе трябваше да бъдат представени спектаклите на тримата млади режисьори, номинирани от театроведката Тинка Николова, селекционер на тазгодишното издание на конкурса, а в последната вечер журито да присъди наградата на най-добрия сред тях.

Снимка: Национален конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров” /ФС
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени