Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антъни Бурдейн ни отвежда в 43 държави с книгата „Кулинарни пътешествия“

Снимка: ИК "Кръгозор"

Пътешествията не винаги са лесни, понякога носят болка, но това е добре, защото те променят, казва световноизвестният кулинар, писател и телевизионен водещ Антъни Бурдейн. Най-новата книга с неговото име „Кулинарни пътешествия - Световен пътеводител без цензура“ вече е на българския книжен пазар.

Тя ни отвежда в 41 държави – от Австралия до Виетнам и е съвместно дело с неговата асистентка Лори Уливър, която след смъртта на Бурдейн, довършва книгата, разказа в студиото на Радио София Стефка Ангелова, управител на ИК "Кръгозор".

„Някои от държавите са представени с повече от един град. Построена е по азбучен ред на държавите. Това е нетрадиционен пътеводител. В никакъв случай в него няма да намерим списъци със скъпи ресторанти и хотели. Самият Антъни Бурдейн обича да усеща атмосферата на улицата. Най-важно за него е да разказва атмосферата на всяко място, където отива“, разказа Стефка Ангелова.

Предстои да излезе още едно издание с името на Лори Уливър.

„Тя събра неговия живот през историите, които й разказаха най-близките му хора в различните периоди от живота му“, добави Ангелова.

Книгата ще разказва за биографията на Антъни Бурдейн.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна