Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Карамазов: Фотографията е на първо място, искам да покажа България на света

Снимка: vladimirkaramazov.com

"Големите роли, и сто пъти да ги изиграеш, винаги намираш нещо ново в тях. Чисто актьорски ми беше трудно да напипам как да се подготвя за самото представление. Оставям се ролята да ме води". 

Това сподели пред БНР Владимир Карамазов за ролята си в "Опашката" на Захари Карабашлиев с режисьор Явор Гърдев. Пиесата е в афиша на плевенския театър. 

Карамазов влиза в ролята на Кандидата, който получава изкушаващо предложение да се включи в предстоящите президентски избори. Отначало той гледа на това предизвикателство на шега, но постепенно започва да осъзнава, че може би е човекът, който ще донесе промяната. Допуснал тази мисъл в главата си, около него се завихрят поредица от събития, политическо задкулисие, трансформации в обстоятелствата и в самия него. Всички те водят до окончателното му решение да влезе в борбата за президентския пост. Но съдбата му поднася сериозно препятствие, свързано с неговата любима, което е доста смущаващо и заплашително както за бъдещата му политическа кариера, така и за личния му живот. 

"Театърът е средство, с което може да се промени начина на мислене", каза още актьорът и смята, че трябва да се репетира, когато за самия актьор и за театъра има нещо значимо в постановката. 

"Така ще бъде най-честно и за мен, и за хората. Искам хората да ме гледат в неща, за които съм сигурен, че са хубави... Трябва да минеш през много неща, да си счупиш главата, да се отчаеш, да се разочароваш, за да стигнеш до подобно мислене". 

Снимка на актьора от Филипините на мидена ферма беше публикувана във вестник "Таймс". 

"Щях да падна", лаконично определи емоцията си той. И подчерта, че днес снимането за него е на първо място

"Моите мечти в момента са да постигна нещо във фотографията. Фотографията е много отворена към целия свят. Искам да покажа хубавите неща на нашата страна. Искам да направя така, че България да се види от света по възможно най-хубавия начин, да покажа ценните хора, най-хубавите места. Участвам в много конкурси, за да ме забележат и засега се получава". 

В предаването "12+3" Карамазов сподели и мнението си за ваксинирането: 

"Цялата история с ваксините е нелепа. Как цял свят се ваксинира, само ние не?! Много хора ще смятат, че съм наивник, но аз мисля, че съм трезвомислещ човек. Искам да снимам, да работя". 

Владимир Карамазов завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Надежда Сейкова и доц. Веселин Ранков през 2002 г. Има роли в над 30 театрални постановки, участва в сериалите "Откраднат живот", "Дяволското гърло", "Дървото на живота", в игралния "Аз съм ти", в няколко късометражни ленти. Рекламно лице е на редица марки. Участва в различни инициативи и благотворителни кампании. Номиниран е няколко пъти за театралните награди "Аскеер" и "Икар". Има "Златен век" за принос в културата от Министерство на културата, заема 21 място в класацията "Forbes ТОП 70 на българските знаменитости". 

Фотографиите на Владимир Карамазов са на vladimirkaramazovphotography.com

снимката на Владимир Карамазов, която беше публикувана в британския вестник The Times на 22 октомври

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени