Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Допълнително обучение за деца в предучилищна възраст през лятото

Снимка: Ани Петрова

"Двойно повече - до 40 астрономически часа, вместо 20 - ще трае допълнителното обучение в неучебно време за децата в предучилищна възраст през лятото", съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Конкретната продължителност на допълнителното обучение ще се съобразява с потребностите на отделното дете по преценка на учителите в детската градина. Увеличението на часовете за работа с децата се налага основно заради пропуски по време на обучението в електронна среда.

Допълнителните занятия трябва да се провеждат индивидуално или в групи от максимум 10 деца и да бъдат, доколкото е възможно, присъствено при спазване на противоепидемичните мерки, без да се допуска струпване на деца и учители.

Целта е да се осигури възможност на децата да усвоят и да усъвършенстват уменията си за общуване на български език. По този начин ще се предотврати възникването на затруднения, които често са причина за отпадане от образователната система на децата, за които българският език не е майчин, посочват от просветното министерство.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР