Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В конференция на 4 ноември

Новото нормално в живота и работата обсъждат жените бизнес лидери

Снимка: архив

Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Фондация „Конрад Аденауер“ завършват своя проект „Новото нормално“ с конференция на 4 ноември.

Форумът е озаглавен „Новото нормално за жените в живота и работата“.

В настоящата тежка вълна значението на темата е още по-голямо, отбеляза пред Радио София Ваня Кънева, изпълнителен директор на СЖББ. Сред най-важните акценти са жените на първа линия – лекари, медицински сестри, фармацевти, социални работници, учители. Ще се обърне внимание и на времето на промяната и даването на възможности, дигитализацията на работните процеси, стресовата среда.

На конференцията ще се представят добри модели и примери на реакция в тази ситуация с грижа за хората.

До 2030 г. се очаква половината от богатството в света да е в ръцете на жени. Но това е май единствената положителна тенденция, отбеляза Виктория Блажева – първи вицепрезидент и директор “Стратегия и бизнес” в УниКредит Булбанк, член на СЖББ и един от модераторите на форума.

Ще се увеличат обаче неравенствата между хората. Освен това след около 10 години ще има повече баби и дядовци, отколкото деца. Хората в градовете ще се увеличат с над 55%.

„Всичко това ще влияе на бизнеса, който ще правим, на продуктите, които ще произвеждаме и предлагаме“ - подчерта Блажева. – Ще трябва да се съобразяваме и с климатичните промени. Ще са ни нужни допълнителни нови умения. И трябва да ги усвоим със същата бясна скорост, с каквато настъпват промените.“

На предстоящата конференция ще бъдат не само изложени тенденциите и очакванията, но и ще се обсъдят решения.

Чуйте разговора на Катя Василева с Ваня Кънева и Виктория Блажева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна