Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест във Велико Търново заради пускането под гаранция на възпитател с обвинения в педофилия

| обновено на 28.10.21 в 09:28
Снимка: Здравка Маслянкова

Жители на община Сухиндол протестираха тази сутрин пред Съдебната палата във Велико Търново с настояване за справедливо наказание на възпитател в местната гимназия, обвинен за блудство с непълнолетна и малолетна ученички и за притежание на наркотици.

Възпитателят Мариян Григоров е посегнал на няколко ученички от шести и седми клас в средното училище в Сухиндол, разказа Жулиета Райкова, майка на едно от пострадалите момичета:

„Детето ми разказа как е била опипвана от възпитателя на занималнята. Друг път не се е случвало. Ние искаме да няма такива учители“. 

С плакати „Искаме справедливост“ и „Педофилите в затвора“ родители на деца от сухиндолското село Бяла река протестираха пред съдебната палата във Велико Търново:

„Настояваме да има справедливост, не може човек, който се е закачал с непълнолетни да си размахва ръката и да стои навън“.

„Няма да стане така да си играе с децата, както иска той“.

„Да вземе най-доброто решение съда. Искаме да се изселят от Сухиндол“. 

При закрити врата състав на Окръжния съд във Велико Търново ще гледа днес преди обяд мярката на обвинения за блудство 35-годишен възпитател, който миналата седмица беше пуснат под парична гаранция от 500 лева.

Журналисти и родители не се допускат в Съдебната палата заради противоепидемичните мерки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени