Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Драганов: Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях почивки

Снимка: БГНЕС

 

Туроператорите протестират, защото очакват обществото да заплати нереализираните от тях почивки. Това коментира в интервю за Радио Стара Загора доцент Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. По думите му те са изразходвали средствата не по предназначение и сега очакват обезщетение за това.  Той уточни, че в голяма част българските туроператори са възстановили парите на своите доверители и става въпрос за една малка част.

„Тук говорим за една малка част, която се надява, чрез такива хватки и то за съжаление подпомогнати от бившето министерство, което обърка нещата като не създаде гаранционен фонд, такъв какъвто изисква ЕС“, каза Румен Драганов.

„Туристическата индустрия е такава, че когато вземете пари от когото и да било, вие трябва да му предоставите услуга, ако не предоставите тази услуга, вие трябва да му върнете обратно парите. Това е също като при покупка на каквато и да е вещ от какъвто и да е магазин. Вие давате пари и получавате вещ. Ако не получите вещта, трябва да ви върнат парите. Същото е и в туризма – даваш пари, получаваш пътуване. Не трябва да има уговорки."

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна