Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проблемите за родителите при дистанционното обучение

Георги Богданов: Води се война срещу здравия разум със средствата на пропагандата и дезинформацията

Снимка: БГНЕС

След като област Враца влезе в тъмночервената Covid-зона, учениците от няколко общини преминаха към дистанционно обучение.

В онлайн среда се обучават всички от първи до 12 клас в общините Враца, Мездра и Роман.

"Притеснението е много слабо казано, това е прединфарктна ситуация", каза за БНР самотна майка на първокласник, която продължава да работи и е наела човек, който да се грижи за детето ѝ, докато си изпълнява служебните задължения.

Майката, която пожела да запази анонимност, е притеснена не само финансово, тя смята, че детето ѝ няма да може да усвои добре учебния материал при дистанционното обучение:

"Сега трябва да бъде създадена основата, той е в първи клас и те сега се учат да четат, ръководителите на групата чрез монитора ще им обяснява как да четат и пишат".

Майката на първокласника работи като сервитьорка, ваксинирала се е, за да може да упражнява професията си.

„Това, което се случва от няколко години насам е, че се води война на идеологии, ценности. Това е война срещу здравия разум със средствата на пропагандата и дезинформацията на всички нива и за съжаление темата за Covid-19 е една от тези пропагандни тези, които вървят“, каза за БНР Георги Богданов, изпълнителен директор на Националната мрежа на децата.

Той коментира, че родителите са поставени в изключително трудна ситуация заради дистанционното обучение на децата.

"Има много други родители, които са двама и им е изключително трудно, но за самотните родители, родителите, които имат работа, при която не могат да вземат отпуск или не могат да работят вкъщи е абсолютно проблематично“, допълни в предаването "Хоризонт до обед" Богданов.


Повече можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР