Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От 1 ноември

Приемат творчески проекти, които Столичната община ще подкрепи финансово

Снимка: Столична община

От 1 до 22 ноември, включително, ще се приемат проектни предложения в направление „Открито“ на програма „Навън“ за подкрепа на артистични намеси в градска среда през 2022 г., съобщиха от Столичната община.

Новото направление е създадено с цел съвременното изкуство да стигне до публиката и в периферни, нетипични или слабо разработени като терен за изкуство зони, представяйки временни художествени инсталации в градска среда.

Ще бъдат финансирани до два проекта за реализация на творческата идея в рамките на до 17 000 лв. за всеки един, а произведенията ще бъдат разположени в парковото пространство около езерото „Дружба“ в квартал „Дружба 1“.

Могат да кандидатстват българи, както и чуждестранни лица, които постоянно пребивават в България.

Предложения могат да подадат визуални артисти, архитекти, дизайнери и други творци с опит в съвременното изкуство и изкуството в публично пространство, без ограничение на възрастта.

Проектните предложения се приемат в деловодството на дирекция „Култура” на пл. „Славейков” №4, ет.4, стая №409, в 2 (два) екземпляра – на хартиен и на електронен носител.


Заявления, изпратени по пощата, чрез e-mail и с куриер няма да бъдат приемани.

Годишните насоки и приоритетите на направлението, както и информация за необходимите документи, ще намерите на сайта „Арт София“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР