Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "България без дим" призовава пушачите да се откажат от вредния навик

На 28 октомври се отбелязва Световния ден на тютюнопроизводителите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 2013 година на 28 октомври се отбелязва Световния ден на тютюнопроизводителите. Това е прието с решение на Международната асоциация на тютюнопроизводителите на 27-то годишно Общо събрание на асоциацията в Салта, Аржентина. Сдружение "България без дим" обявява отново национално предизвикателство, посветено на Международния ден без тютюнопушене - 18 ноември 2021 година.

Предизвикателството е всеки участник, независимо от възраст, пол, професия или местожителство да спре пушенето поне за един ден в рамките на месеца преди тази дата.

"Предизвикателството е всеки, който пуши, независимо какво е, какви тютюневи изделия да спре за един ден и с парите, които би отделил да си купи цигари, тези пари да ги вложи в благородна кауза, да помогне на нуждаещи се", каза за БНР д-р Маша Гаврилова, председател на Сдружение "България без дим".

Сдружението предлага на всеки да спре тютюнопушенето като осъзнае колко е вредно за здравето му, да превъзмогне тази своя зависимост.

„И най-важно е да не мислят как ще успеят през следващите 10 години, важно е да успеем в днешния ден, след това в утрешния ден. След това да видят какво ще се случи, ако те спестят тези пари“, допълни в предаването "Хоризонт до обед" д-р Маша Гаврилова.


Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!