Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси с издънка в Лондон

Матей Видра (вдясно) от празнува със съотборниците си, след като изравни за 1:1 по време на футболния мач от английската Висша лига между Челси и Бърнли
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Челси се издъни у дома и завърши 1:1 с един от аутсайдерите до момента Бърнли в мач от 11-ия кръг на английската Висша лига по футбол, спирайки серия от четири шамшионатни победи.

"Сините“ имаха инициативата на своя „Стамфорд Бридж“ и поведоха с гол на Кай Хавертц (33). Германският национал се разписа след пас на Рийс Джеймс и това бе единственото попадения за първата част.

След почивката играчите на Томас Тухел се поотпуснаха и не успяха да удвоят аванса си, а гостите изненадващо изравниха чрез чешкия национал Матей Видра (79), който се възползва от асистенция на Джей Родригес. Домакините натиснаха в края, но финалният им щурм не даде резултат и те загубиха ценни две точки в битката за титлата.

Въпреки провала си Челси остава лидер с 26 точки и има 3 аванс пред шампиона Манчестър Сити, който по-рано днес спечели с 2:0 на „Олд Трафорд“ в градското дерби срещу Юнайтед.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна