Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Вучкова постави световен рекорд по победи с волейболния Конеляно

Христина Вучкова
Снимка: Личен архив

Българската волейболистка Христина Вучкова постави с отбора на италианския Конеляно световен рекорд от 74 поредни мача без загуба. Нейният принос за това е съществен. 

Вчера тимът постигна поредната победа в шампионата от 3:0 гейма над отбора на Тренто. Конеляно няма загуба от почти две години насам, печелейки национални и международни трофеи мач след мач. 

„Знаех в какъв отбор идвам: най-силният в света за миналата година. Трябваше да се доказвам във всяка тренировка, всеки ден, но се оказа, че момичетата са много земни и много бързо ме приеха, бързо се сприятелихме и обединихме. За пореден път се доказа,че с голям колектив се постигат големи резултати… Всички сме обединени в една кауза - победата. Не съм усетила, че съм тук от два-три месеца. Още първия ден момичетата ме прегърнаха и бяха много щастливи, че съм в техния отбор", разказа националката Вучкова.


В света няма друг колективен спорт или отбор с такова постижение. Повече за рекорда и за представянето на Христина Вучкова с отбора шампион на Италия и Европа от едноименното селище Конеляно, чуйте в разговора с нея на кореспондента ни в Италия Елена Шаханова:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!