Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Във второ издание на конкурс

НДФ „13 века България“ ще подкрепи млад талант в изкуството и науката

Снимка: fund13veka.bg

Националният дарителски фонд „13 века България“ (НДФ) очаква кандидатури за подкрепа на млади таланти в съвременното изкуство и наука до края на 2021 година.

За наградата могат да кандидатстват български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката със значими постижения в съответната област, приети през 2021-ва за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения на територията на Европа, без България, съобщи пред Радио София Слава Иванова, изпълнителен директор на НДФ.

Конкурсът протича в два кръга. В първия тур жури, определено от Управителния съвет на НДФ „13 века България“, избира шестима номинирани кандидати, които ще бъдат обявени в периода от 1 до 31 януари 2022. За всеки от тях Фондът ще организира кампания под надслов „Подкрепи таланта – дари “.

Кандидатстването става онлайн през сайта на НДФ.

Материалното изражение на отличието е 5000 лева, с които победителят да подпомогне обучението си в чужбина.

Първото издание на конкурса е бил през 2019 г. Номинирани са били шестима.

Носителят на наградата тогава е станала Виктория Василенко, пианистка.

Победителят във второто издание журито ще определи и обяви през юни 2022 година.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.