Eмисия новини
от 06.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шести Национален форум „Библиотеките днес”

Библиотеките в Единния цифров пазар

На 25 ноември 2021 г. от 13 до 17.30 часа Фондация „Глобални библиотеки – България” организира за шеста поредна година Национален форум - „Библиотеките днес”. 

Целта на това най-значимо събитие на обществените библиотеки е да представи тяхната роля в съвременното общество и да очертае  потенциала им като център на местната общност в изпълнение на национални и европейски политики в различни сфери на обществено-икономическия живот.

Темата на форума тази година е Библиотеките в Единния цифров пазар. Засягат се теми като промените в авторското право в електронна среда, достът до електронни книги в библиотеките, създаването на електронни ресурси, коопериране между библиотеките, отворен достъп до научно знание и до културното наследство.

Националният форум „Библиотеките днес” за втора поредна година, поради COVID-19 пандемията, протича онлайн и се излъчва на фейсбук страницата на Фондацията от 13 часа.

Чуйте повече от изпълнителния директор на Фондация „Глобални библиотеки – България” Спаска Тарандова – в звуковия файл.

Снимки – Национален форум - „Библиотеките днес”Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Подкасти от БНР